Will’s historie

I april 2022 fandt jeg et spændende indlæg på LinkedIn, hvor en NGO i Danmark søgte at udnytte en teknologiplatform (Smartsheet), som jeg bruger meget til at styre drift og arbejdsgange i et softwarefirma her i USA. Det var en uhyggelig opdagelse, som passede til mange af mine interesser og passioner.

Jeg har været en beundrer af nordisk kultur, socialdemokrati, humanisme, historie og sprog i de sidste par år. Chancen for at hjælpe ukrainerne i deres nød, få venner i Danmark og dele lidt af min egen ekspertise med en vidunderlig sag var alt for god til ikke at tage imod!

Aid Ukraine Danmarks IT-team var yderst imødekommende over for mig, da jeg rakte ud over Atlanterhavet og to kontinenter for at tilbyde hjælp. Vi har skabt mange nyttige arbejdsgange og centraliseret og forenklet mange datakilder, som er nødvendige for at forbedre driften af Aid Ukraine Denmark på meget kort tid. Vi har samarbejdet om at udforme mange midler til at levere mere hjælp og fællesskab i de kommende måneder og fremover. Jeg er beæret og betragter det som et stort privilegium at bidrage til at hjælpe en gruppe mennesker, der har slået sig sammen for at yde støtte på så mange måder til de nødstedte migranter fra Ukraine. Den humanitære krise, som hele verden står over for, er et historisk øjeblik for solidaritet og godhed, selv om der skal føres krig på så mange fronter.

Erfaringen har indtil videre været meget givende og lærer mig om mig selv – den giver mig et globalt perspektiv på min hverdag og giver mig energi til at give, hvad jeg kan. Mit håb er, at jeg kan give andre mulighed for at gøre det samme og dermed gøre livet en lille smule lettere for dem, der er undertrykt.