Maria’s historie

Jeg hedder Maria, og jeg er fra Kramatorsk. Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed over for Aid Ukraine Danmark for den store hjælp til ukrainske folk, der er flygtet fra krigen i Ukraine. Ved et lykkeligt tilfælde var jeg passager på den første Aid Ukraine Denmark-bus for ukrainske flygtninge fra Polen til Danmark den 11. marts. Den 1. august begyndte jeg at arbejde og bosatte mig endelig her i Danmark. Her er min historie. Vi blev skræmt af krig og besættelse og måtte flygte fra vores hjem i Donbas-området. Vi fløj fra min hjemby Kramatorsk til Polen. Jeg skulle tage til en helt anden by i Danmark. Men i en flygtningelejr i Polen bad indtjekningsskranken i bussen mig vente en dag.

Jeg var sammen med min mor og en lille hund, vi havde allerede været to dage undervejs, og vi var så trætte, at jeg besluttede ikke at vente på en anden bus, men at tage bussen fra Aid Ukraine Denmark, og det var ikke en fejl. Som De ved, er ulykker ikke tilfældige. Jeg er glad for at være her, hvor denne bus bragte os hen!

Lige siden jeg forlod Ukraine for at tage til Danmark, har jeg tænkt på at arbejde frivilligt. Jeg kunne ikke hjælpe i Ukraine, men jeg ville gerne være behjælpelig i Danmark! Efter tre måneders tilpasning til et nyt liv, blev jeg frivillig på Aid Ukraine Denmark-holdet! Jeg er taknemmelig for muligheden for at deltage i jobmessen for ukrainere som tolk. Det var en utrolig oplevelse for mig. Det var et meningsfuldt og tilfredsstillende job at hjælpe mennesker som mig og mine medborgere i nød. Vi er bundet af den samme tragedie, vi har mistet hjem og arbejde, og vi måtte flygte for at redde vores liv. Vi ønsker at arbejde, og vi har brug for job. Sådanne arrangementer hjælper os ikke kun med at finde et job, men også med at engagere os og integrere os i Danmark. Jeg var en af dem, en person, der søgte et job.

I juni har jeg allerede været til flere jobsamtaler. I juli fandt jeg et job som servitrice på det hyggelige hotel Konventum i Helsingør. Jeg traf det rigtige valg. Jeg er så glad for, at jeg har dette job. Jeg betragter min arbejdsplads som mit andet hjem, og mine kolleger er min familie. De støtter mig og hjælper mig med praktiske råd og med at komme ind i jobbet. Selv når jeg er træt, er jeg glad på grund af mit team og mine kolleger på Konventum.

Jeg begyndte at gå på en dansk sprogskole to gange om ugen efter arbejde. I skolen studerer jeg grammatik, og på arbejdet øver jeg mig med kolleger og gæster. Hver dag forstår jeg lidt efter lidt bedre dansk. Jeg er meget taknemmelig for at være her.

Tak for jeres gæstfrihed!