Jobmesser i København og Roskilde

Vi har gjort jobmatchingsarrangementer til reelle jobmuligheder for mange ukrainere.

Vi er forpligtet til at hjælpe så mange ukrainere som muligt med at integrere sig på det danske arbejdsmarked. I juni arbejdede Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Aid Ukraine Denmark hånd i hånd for at organisere store jobmatchingsarrangementer for ukrainere i København og Roskilde. Omkring 25 virksomheder præsenterede forskellige jobmuligheder for 1200 ukrainere. Det var en blanding af store multinationale og mellemstore danske virksomheder. Det var meget opmuntrende at se dem gå i spidsen. Begge jobmesser har været en stor succes, da mange ukrainere fik arbejde som følge heraf.

Niels Aarslew, VEU-koordinator Arbejdsmarkedskontor Øst ved Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, har anerkendt samarbejdet med Aid Ukraine Denmark som yderst effektivt og frugtbart: “Aid Ukraine Denmark har ydet et meget værdifuldt og meget værdsat bidrag til de vellykkede jobmatch-arrangementer for ukrainere i København og Roskilde. De har været yderst hjælpsomme med at kontakte de deltagende virksomheder og ukrainere og stille frivillige tolke til rådighed til arrangementet. Aid Ukraine Denmark fortjener al den ros, de kan få for deres engagement og indsats.”

På Aid Ukraine Danmarks side deltog repræsentanter fra flere hold: Jobs & Skills, Oversættelse, Sekretariat og Kommunikation. Margarita Chalmer, lederen af Jobs & Skills, anerkendte den fremragende støtte fra mange hjælpende hænder: “Sammen har vi forvandlet jobmatchingsarrangementer til reelle jobmuligheder for mange ukrainere. Det er på ingen måde en let opgave – men yderst nødvendigt og nyttigt.”

Vi har modtaget positive tilbagemeldinger fra ukrainere, der søger job, og fra vores tolke, der arbejdede på to jobmesser. Tolk Mariia siger: “Jeg er meget taknemmelig for at deltage i jobmessen for ukrainere. Det var en utrolig oplevelse for mig. Det var et meningsfuldt og tilfredsstillende job at hjælpe folk som mig og mine medborgere i nød. Vi er bundet af den samme tragedie, vi har mistet hjem og arbejde, og vi måtte flygte for at redde vores liv. Vi ønsker at arbejde, og vi har brug for job. Nogle gange ønskede folk bare at kommunikere, høre det ukrainske sprog og føle solidaritet. Jeg tror, at sådanne arrangementer ikke kun hjælper med at finde et job, men også med engagement og integration i Danmark.”