Første gratis engelskundervisning

Den første gruppe ukrainere begyndte at forbedre deres engelskkundskaber.

Den 28. juni begyndte de to første grupper af ukrainere at tage engelskundervisning på Studieskolen. Disse pilotklasser blev muliggjort takket være en donation fra Lemvigh-Müller Fonden og fandt sted i en periode på to måneder i løbet af sommeren. Formålet med dette initiativ var at hjælpe vores ukrainske venner med at tilegne sig og forbedre deres engelskkundskaber. Det er den eneste måde for dem at få bedre adgang til arbejdsmarkedet, mens de er i Danmark. Den modtagne feedback var meget opmuntrende.

Kommentarerne fra Studieskolen var meget positive: Elevernes engagement var meget højt, og de var flittige til at lave lektier. De ville virkelig gerne lære noget, og de var villige til at hjælpe og opmuntre hinanden i læringsprocessen. De virkede generelt glade og var meget taknemmelige for det, de lærte.

Alle studerende vurderede undervisningens kvalitet med 5 stjerner. Næsten 90 % af de studerende vurderede, at de havde opnået ny viden med 4 til 5 stjerner. Over 50 % af eleverne bekræftede, at de havde forbedret deres færdigheder efter undervisningen med en vurdering på 4 eller 5 stjerner.

Tara Klarlund Hogen, leder af den engelske afdeling på Studieskolen, delte disse indtryk med os: “Jeg mødte de studerende regelmæssigt. De virkede altid så glade og engagerede. Det var godt, at de kunne have deres små børn med i klassen. En lærer havde malebøger og tuscher med til børnene. Det hjalp dem med at holde sig underholdt og involveret.

Generelt var der en følelse af mål og retning. Nogle talte om job. Andre tilmeldte sig de nye gratis intensive kurser (14 uger), som Studieskolen tilbyder. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Aid Ukraine Denmark om dette pilotprogram. Vi holdt tæt kontakt hele tiden, og det førte til et godt samarbejde. Tak især til Mette og Margarita fra Aid Ukraine Denmark.”